Om Judo

judo%20in%20japanese

Judo er en ung sport sammenlignet med mange andre kampsportsgrene. Sporten blev udviklet af Jigoro Kano for lidt over 100 år siden. Han tog de blide teknikker fra Jiu-Jitsu, og udviklede en konkurrencesport, som ikke ville beskadige modstanderen.
Det betyder at spark og slag er forbudte, men kast, holdegreb, armlåse og stranguleringer er tilladte. De sidstnævnte teknikker er farlige teknikker, som kun må anvendes fra blåt bælte.
Judo trænes på et blødt måtte-areal som hjælper med at absorbere fald, men vi lærer også faldteknik så vi ikke slår os.

judocolorbelts

Judo er en konkurrencesport, og det betyder at man kan deltage ved turneringer. I Danmark afholdes ca. 5-6 større turneringer om året. Målet i en judokamp er at kaste sin modstander så denne lander på ryggen. Lander modstanderen på siden eller lignende, kæmpes der videre i gulvkamp, hvor man kan vinde ved at holde sin modstander nede i 20 sekunder, eller ved at modstanderen overgiver sig ved at klappe i måtten.
Som i alle andre kampsportsgrene har Judo en rangorden som vises med bælterne. Alle grader under det sorte kaldes kyu-grader og udtales [Kyo!]. Alle starter med et hvidt bælte, og derefter er udvikling i graderne lidt forskellig afhængig af alder.
Judo-graderne er: Gul, Orange, Grøn, Blå, Brun og Sort.
De sorte grader har 10 niveauer kaldet Dan. Det udtales [Dan!]. Man bærer normalt sort, men fra 6.-8.Dan må man gerne bære et rødt/hvidt tværstribet bælte, og med 9.-10.Dan kan man bærer et rødt bælte.

judo-belt-red-white